Funkční potraviny a nutriceutika
Nutriceutika jsou účinné složky funkčních potravin a funkční potraviny jsou všude kolem
nás. Každé nutriceutikum ovlivňuje jednu nebo více funkcí lidského těla a jejich znalost je
tak esenciální primárně pro prevenci a optimalizace lidského zdraví. Tuto znalost vám v
základech předá právě webinář: Funčkní potraviny a nutriceutika.
Webinář: Funkční potraviny a nutriceutika
Ikdyž jsou funkční potraviny předem definovaným pojmem, můžeme se v dnešní době
setkat s velkým množstvím cíleného šířením desinformací a marketingové propagace s
cílem donutit nás koupit produkt, který si na funkční potravinu pouze hraje. Kromě toho,
že funkčním potravinám patří vědecký časopis Journal of Functional Foods, tak se jedná
o téma extrémně komplexní, které se dotýká oborů jako molekulární biologie, chemie,
biochemie, fyziologie, genetika a mnohem víc. Právě na tomto webináři se seznámíme se
základy této problematiky a společně si vše vložíme do kontextu vlivu, prevence a
optimalizace našeho zdraví. Webinář pro vás připravil Ing. Milan Vývoda.
Na co se můžete těšit?
- Základní terminologie (funkční potravina, nutriceutika, GMO, atd)
- • Jak se potravina stane funkční?
- • Posouzení účinnosti nutriceutik
- • Kinetika a dynamika nutriceutik
- • Interakce nutriceutik s geny
- • Antioxidanty
- • Antikarcinogeny
- • Potravní vláknina
- • Probiotika
- • Aktuální vědecké poznání
- • Poznatky do praxe
Lektorem kurzu je Ing. Milan Vývoda, který vystudoval obor Ekotrofologie (nauka o výživě
člověka) na Mendelově Univerzitě v Brně, kde také dále pokračuje jako doktorand v oboru
Biologické chemie se specializací na výživu člověka. Dále je aktivním lektorem kurzů
fitness institut, jak pro instruktora fitness a kondičního trenéra, tak pro výživového
poradce. Zároveň je zakladatelem fitness spolku BLF TEAM z.s., zaměřeným na
vzdělávání veřejnosti v oblasti zdravého životního stylu.
Rezervace do kurzu
Kurz nemá vypsán žádný termín.
Pokud máte zájem o tento kurz, napište nám pro předrezevaci na info@fitnessinstitut.cz.