9900,- Kč
Rekvalifikace
Osvědčení
Skripta
Zkušení lektoři
Individuální přístup
PORADCE PRO VÝŽIVU
KURZ AKREDITOVANÝ MŠMT
garant: Fitness Institut
23.3.2019
13.4.2019
Brno, Praha

Akreditovaný rekvalifikační kurz MŠMT pro zisk živnostenského listu a vědomostí z oblasti výživy a suplementace. Kurz s dotací 150 hodin a s rozsáhlou teoretickou i praktickou částí. 

CO MŮŽETE OD REKVALIFIKAČNÍHO KURZU OČEKÁVAT?

Výživa a zdravý životní styl jsou stále aktuálnější téma, poradenství ve výživě je tak oborem, který stále nabírá na síle. Chcete pomoci svému okolí, klientům nebo sami sobě a nastavit si svoji výživu tak, aby co nejvíce odpovídala ideální cestě pro dosažení vašich cílů? 

Rekvalifikační kurz "poradce pro výživu" je kurzem pro zisk teoretických i praktických zkušeností směřujících k samostatné pracovní činnosti v oblasti výživového poradenství. Během kurzu získáte veškeré nutné informace z oblasti výživy, metabolismu živin, suplementace, fyziologie, práce s klientem i psychologie výživy. V praktické části pak znalosti z nutričních programů, sestavování jídelníčků a praxe s klientem. 

Teoretická část je uskutečněna běžnou frontální výukou, praktická část se odehrává v přednáškové místnosti, v reálných situacích v poradně výživy Fitness Institut nebo ve fitness centru. 

Rekvalifikační kurz a úhrada ÚŘADEM PRÁCE

Tento kurz je akreditován MŠMT a je REKVALIFIKAČNÍM KURZEM, o jeho úhradu můžete tedy požádat svůj Pracovní úřad. Návod, jak na to, najdete pod tímto odkazem

OSNOVA KURZU

  • Historie výživy v průběhu vývoje lidstva 
  • Vliv výživy na zdraví a vývoj člověka, výživové nároky v průběhu života 
  • Rozdělení živin - makroživiny, mikroživiny, seminutrienty, nenutriční komponenty výživy 
  • Tuky (lipidy) - chemické složení, doporučené dávky, funkce, dělení, zdroje 
  • Sacharidy (cukry) - chemické složení, doporučené dávky, funkce, dělení, zdroje 
  • Bílkoviny (proteiny) - chemické složení, doporučené dávky, funkce, dělení, zdroje 
  • Vitamíny - dělení, funkce, zdroje doporučené denní dávky 
  • Minerální látky - dělení, funkce, zdroje doporučené denní dávky 
  • Trávicí soustava - funkce buňky, buněčná membrána, organely, mitochondrie, amorfologie, funkce TS, poruchy 
  • Hormonální signalizace - regulační procesy probíhající v trávicí soustavě a jejich řízení hormony 
  • Metabolismus - základní principy proměny živin na energii, transport živin, anabolismus, katabolismus 
  • Voda a pitný režim 
  • Výživové dávky a doporučení - DDD, RDI, potravinové pyramidy, talíře, atd. 
  • Suplementy - dělení, funkce, interakce, opodstatnění využití 
  • Somatotypy - charakteristika jednotlivých somatotypů, měření, možnost ovlivnění somatotypu, složení svalové tkáně, držení těla 
  • Technologie potravin - výroba a složení základních potravin, nutriční hodnota, hygiena potravin, legislativa, atd. 
  • Kulinářské úpravy potravin - vhodné, nevhodné, PAU, akrylamid, nitrosaminy, atd. 
  • Etikety na potravinách - co nalezneme, co to znamená, jak s tím pracovat 
  • Aditiva v potravinách („Éčka“) - rozdělení, funkce, mýty a fakta, vliv na zdraví, legislativa 
  • Specifika výživy některých subpopulací 
  • - těhotné a kojící ženy a děti do 6 let 
  • - sportovci (s výjimkou vrcholových) 
  • - senioři (nad 60 let) 
  • - duševně pracující 
  • Dietní stravovací režimy, omezení při některých onemocněních diabetes mellitus 2. typu, dna, hypertenze, hyperlipidemie, Crohnova nemoc, dráždivý trakčník, celiakie, nejběžnější intolerance, atd. 
  • Psychika a výživa, princip vzniku stresu a fyziologické procesy probíhající v těle vlivem působení stresových faktorů, vliv stresu na fyziologii trávení a další pochody, vliv vyvážené výživy na stresovou odolnost, vliv antidepresiv, další psychické faktory ovlivňující výživu 
  • Intoxikace a detoxikace organismu - příčiny a zdroje intoxikace organismu, vymezení pojmu homotoxiny, stupně intoxikace a jejich vliv na organismus, možnosti a způsoby detoxikace 
  • Zásady racionální výživy, alternativní výživové směry - makrobiotika, vegetariánství a jeho odnože, veganství a jeho odnože, RAW, tukový metabolismus - klady zápory jednotlivých směrů 
  • Současné dietní trendy - přerušované hladovění, paleo, low carb, krevní skupiny, nutriční typologie, atd. 
  • Stravování v nestandardních situacích - restaurace, cesty, směnný provoz, atd. 
  • Hodnocení stavu výživy klienta zhodnocení tělesného složení - (BMI, WHR, ABSI), metodiky výpočtu BMR, jednoduché funkční testy zdatnosti, záznamy jídelních lístků, antropometrie (kaliper, bioimpedanční přístroje - InBody, teoretické výpočty, atd.) 
  • Diagnostické metody ve výživě, vyšetření z kapky krve, vyšetření oční duhovky, analýza biogenních prvků ve vlasech, biochemie krve, atd. 
  • Práce s klientem - na co se ptát, zjištění motivace, cílů, výživových zvyklostí a preferencí 
  • Nutriční SW dostupné pro VP i klienty porovnání, způsoby využití 
  • Stravovací plán zásady sestavování a praktické sestavování na bázi nutričního softwaru 
  • Praxe v reálně fungující poradně 

PROFIL ABSOLVENTA KURZU

Absolvent kurzu získá praktické i teoretické vědomosti v oblasti výživy člověka, sportovní výživy, hygieny výživy. Absolventi budou umět provést a použít antropometrická měření, hodnocení tělesné stavby, princip měření množství tuku v těle, stanovení bazálního metabolismu, stanovení aktivní tělesné hmoty; umět zhodnotit výsledky biochemických a imunologických vyšetření klienta, vyhodnotit nutriční spotřebu (práce s potravinovými pyramidami, převedení dat o potravinách na hodnoty živin). Absolventi budou umět navrhnout individuální výživový plán dle potřeb a fyzické kondice a aktivity klienta. Dále absolventi budou ovládat výživová doporučení pro různé skupiny obyvatelstva (mládež, muži, ženy, senioři, manažeři, rekreační sportovci, trenéři, cvičitelé, sportovci) a budou umět zhodnotit a doporučit vhodné doplňky stravy pro různé typy klientů.

Absolvent bude ovládat toxikologii potravin, znát správný způsob uchovávání potravin a bezpečný postup jejich kulinářské úpravy, bude mít znalosti o probiotických potravinách, funkčních potravinách, geneticky modifikovaných potravinách a biopotravinách.

Absolventi se dále budou orientovat ve speciálních výživových trendech (vegetariánství, veganství, vitariánství a tzv. raw strava, racionální strava, makrobiotická strava), budou ovládat základní teorie nutričních strategií v prevenci civilizačních nemocí (kardiovaskulárních chorob, diabetu, obezity, osteoporózy, karcinomu tlustého střeva apod.) a budou mít obsáhlou znalost redukční výživy (komplexní přístup k řešení obezity – vhodná výživa, časové rozvržení jídel, kognitivně-behaviorální přístup k odbourání psychických stresových faktorů, navržení vhodných fyzických aktivit).

JAK KURZ PROBÍHÁ?

Studium probíhá formou víkendových seminářů dle následujícího rozpisu. Kurz je rozdělen na 6 po sobě jdoucích víkendů, 1 prodloužený víkend (pátek, sobota, neděle), 8. víkend je studijní volno a 9. víkend se koná závěrečná zkouška s obhajobou závěrečné práce.

1.- 4. víkend - 20 hodin (sobota 10 h, neděle 1 0h)
5. víkend - studijní volno
6.-7. víkend - 20 hodin (sobota 10 h, neděle 10 h) 
8. prodloužený víkend – 30 hodin (pátek 10 h, sobota 10 h, neděle 10 h)
9. víkend - studijní volno
10. víkend - závěrečné zkoušky

*10 vyučovacích hodin denně po 45 min.

 

JAK JE KURZ UKONČEN?

K řádnému ukončení studia je potřebné obhájit závěrečnou práci z vybraného výživového tématu, složit písemnou zkoušku formou testu a obhájit praktickou zkoušku v podobě modelové kazuistiky klienta (sestavení jídelníčku). Časová dotace celého kurzu je 150 hodin.

Vyučování začíná vždy v 9.00 hod. a končí v 17.00 hod. (soboty i neděle).

KDE KURZ PROBÍHÁ?

BRNO

Zahájení a teoretická část výuky probíhá v A-Sport hotel Brno, Vodova 106. 

Praktická část probíhá v A-Sport hotel Brno, MišMaš fitness nebo poradně výživyFitness Institut. 

PRAHA 

Kurz se koná na FTVS UK, José Mártího 31, Praha. 

Zájemci, kteří absolvovali kurz "instruktor fitness" v našem vzdělávacím zařízení, získávají slevu 1 500 Kč, která bude navrácena na začátku kurzu! 

 

JAK TO U NÁS VYPADÁ

Fotografie z již proběhlých kurzů najdete zde.

Rezervace do kurzu

Datum Časová dotace Lokalita Cena  
23.3.2019 150 h Brno 9900,- Kč
13.4.2019 150 h Praha 9900,- Kč

Kontaktní údaje





Vyplňte pouze v případě, že chcete vystavit fakturu na firmu.

Platba




Vyplněním a odesláním své rezervace stvrzujete souhlas s použitím osobních údajů a se zasláním pokynů k platbě 25% zálohy nebo celé částky na Vámi udanou e-mailovou adresu. Platba je možná převodem nebo v hotovosti (po tel. domluvě).

Platba je splatná do 7 dní od odeslání přihlášky, při nezaplacení v řádném termínu se rezervace ruší. Po doručení platby obdržíte potvrzení o zařazení mezi účastníky kurzu. V případě platby zálohy se zbylá částka doplácí v první den kurzu.


V případě jakýchkoliv dotazů nás kontakujte na info@fitnessinstitut.cz